Nieuws

Nieuws

Bedrijfsfietsen, doen of niet?

De zomer begint weer stilaan in zicht te komen. Fietsen naar het werk kan al wel eens aantrekkelijk worden voor uw werknemers. Zo is een elektrische fiets in de zomer dan ook een ideaal vervoersmiddel geworden. Maar zo’n elektrische fiets aankopen kan al snel hoog oplopen in prijs.

Wist u dat u als werkgever hier een goedkoop alternatief voor kunt bieden? Als werkgever heeft u meer en meer verschillende mogelijkheden. Zo kunt u ervoor kiezen om fietsen aan te kopen en uw werknemers hiervan gebruik te laten maken. Anderzijds kunt u ook voor fietsleasing kiezen. Dit houdt in dat een werknemer een leasing van een fiets (meestal voor drie of vier jaar) aangaat via de werkgever met de uiteindelijke optie tot overname van de fiets.

Zo kan de fiets onderdeel worden van een flexibel verloningsplan dat u kan aanbieden aan uw werknemers. De fiets kan verrekend worden met het brutoloon, het nettoloon maar op de eindejaarspremie.

En het is 100% aftrekbaar. Zo hoeft de werknemer geen bedrijfsvoorheffing te betalen en als de fiets minstens 10% gebruikt wordt als woon-werkvervoersmiddel vormt deze fiets ook geen loonvoordeel voor de RSZ, ook al wordt de fiets gebruikt voor privéverplaatsingen.

Concreet alle voordelen nog eens op een rijtje?

  1. Fiscaal voordelig
  2. Geen sociale bijdragen
  3. Parkeerkosten vermijden
  4. Budgetneutraal
  5. Employer branding
  6. Gezond en minder afwezigheden
2 dames op een fiets
Gepubliceerd op: 20 april 2023

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Berekening loonbrieven

Berekening loonbrieven

Opstartbegeleiding werkgever

Opstartbegeleiding werkgever

Sociaal juridisch advies

Sociaal juridisch advies

Contact

Algemene gegevens

E-mail: info@assistenza.be
Tel: 03 369 76 36

BE0761.496.718.

Kwikaard 86
2980 Zoersel