Nieuws

Nieuws

De belastingen van uw werknemer 2020

Door de coronacrisis zullen sommige werknemers hun jaarloon van 2020 zien dalen. Vele van zijn zijn 1 of meerdere maanden tijdelijk werkloos geweest. Het belastingtarief dat op hun loonbrief wordt ingehouden, zal lager zijn dan normaal. Daarnaast is ook het tarief van de bedrijfsvoorheffing op de werkloosheidsuitkeringen gedaald van 26,75% naar 15%! Wat zijn hier de gevolgen van?

De bedrijfsvoorheffing is een voorschot op de belasting. Dit wil niet zeggen dat deze de verschuldigde belasting dekt, aangezien het tarief van de bedrijfsvoorheffing niet noodzakelijk overeenkomst met het belastingtarief. De tijdelijke werkloosheidsuitkering en eventuele aanvullende uitkeringen worden belast tegen het normale belastingtarief. De regering wou, door de verlaging van de tarieven van 26,75% naar 15%, voorkomen dat bepaalde werknemers een bedrijfsvoorheffing zouden betalen die hoger is dan de uiteindelijke belasting op hun inkomsten, die ze pas in 2021 zouden terugkrijgen.

Vreest de werknemer dat er te weinig bedrijfsvoorheffing is ingehouden? Dan kan hij best via een fiscaal voluntariaat aan de werkgever vragen om bijkomende inhoudingen voor de bedrijfsvoorheffing te doen om te vermijden dat hij in 2021 een toeslag moet betalen.

Contacteer ons zeker, wij bezorgen u het model ‘fiscaal voluntariaat’. Zodra wij dit ingevuld en ondertekend terug ontvangen hebben, maken wij de extra inhouding in orde voor de werknemer.

tax statement files
Gepubliceerd op: 9 juli 2020

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Berekening loonbrieven

Berekening loonbrieven

Opstartbegeleiding werkgever

Opstartbegeleiding werkgever

Sociaal juridisch advies

Sociaal juridisch advies

Contact

Algemene gegevens

E-mail: info@assistenza.be
Tel: 03 369 76 36

BE0761.496.718.

Kwikaard 86
2980 Zoersel