Nieuws

Nieuws

Geen korting eerste werknemer meer in 2021?

Een startende werkgever geniet RSZ-korting voor de eerste tot en met de zesde werknemer. Dit noemt de ‘doelgroepvermindering eerste aanwervingen’. In de huidige stand van de wetgeving zullen op aanwervingen die na 31/12/2020 gebeuren, geen doelgroepvermindering eerste werknemer kunnen toegepast worden.

Vanaf 2016 vervalt bijna de volledige RSZ-werkgeversbijdragen bij indiensttreding van een eerste werknemer. Deze RSZ-vermindering is bovendien onbeperkt in de tijd.

Deze vermindering is niet gekoppeld aan een vaste werknemer, wij kiezen elk kwartaal voor wie we welke vermindering toepassen. Zelfs indien de toenmalige eerste werknemer niet meer in dienst is, zal ze verder voor een andere werknemer kunnen gelden.

Voor vrijstelling van basisbijdragen voor een eerste werknemer bepaalt de wetgeving expliciet dat ze van toepassing is voor nieuwe aanwervingen tussen 1 januari 2016 en 31 december 2020. Heeft u tussen die tijd een eerste werknemer aangeworven? Dan zal u ook nog na 2020 deze vermindering blijven genieten.

Neemt u een eerste werknemer in dienst op 1 januari 2021? Dan krijgt u geen doelgroepvermindering voor uw eerste werknemer.

De overheid heeft echter nog enige tijd om dit recht te zetten. Maar hebben zij daar genoeg politieke draagkracht voor? Zullen zij de beslissing doorschuiven naar de volgende federale regering? Zijn er budgetten?

We raden dus zeker aan om niet te wachten tot volgend jaar met het aanwerven van een eerste werknemer! De situatie voor een aanwerving vanaf 2021 is namelijk nog onduidelijk.

2 mannen die een procent teken vasthouden
Gepubliceerd op: 4 juni 2020

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Berekening loonbrieven

Berekening loonbrieven

Opstartbegeleiding werkgever

Opstartbegeleiding werkgever

Sociaal juridisch advies

Sociaal juridisch advies

Contact

Algemene gegevens

E-mail: info@assistenza.be
Tel: 03 369 76 36

BE0761.496.718.

Kwikaard 86
2980 Zoersel