Nieuws

Nieuws

Mag mijn werknemer als onderaannemer in mijn bedrijf werken?

U heeft een bouwbedrijf en één van uw werknemers kan schitterend bezetten. U zou deze werknemer na zijn uren willen inschakelen als onderaannemer zodat hij het bezetten als zelfstandige aan u zou factureren. Kan dit wel?

Jammer genoeg is het niet mogelijk dat een werknemer als onderaannemer dezelfde en soortgelijke prestaties zou uitvoeren voor uw bedrijf dan degene die hij als werknemer voor u uitvoert.

De wet bepaalt dat bijkomende dienstprestaties, via een aannemingsovereenkomst, via de arbeidsovereenkomst worden uitgevoerd wanneer de persoon die de diensten uitvoert en diegene voor wie hij die uitvoert, verbonden zijn door een arbeidsovereenkomst voor het uitvoeren van gelijkaardige prestaties.

Het gaat hier om een onweerlegbaar wettelijk vermoeden.

Indien het zou gaan om totaal andere activiteiten, bestaat er nog geen onweerlegbaar vermoeden. De situatie werknemer-bezetter die na zijn uren voor u als zelfstandig fotograaf reclamefoto’s van het bedrijf maakt, mag dus in principe wel. Toch moet u nog opletten aangezien er geen band van ondergeschiktheid mag bestaan.

een man die hoogwerken aan het doen is
Gepubliceerd op: 28 juli 2020

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Berekening loonbrieven

Berekening loonbrieven

Opstartbegeleiding werkgever

Opstartbegeleiding werkgever

Sociaal juridisch advies

Sociaal juridisch advies

Contact

Algemene gegevens

E-mail: info@assistenza.be
Tel: 03 369 76 36

BE0761.496.718.

Kwikaard 86
2980 Zoersel