Nieuws

Nieuws

Tijdelijke korting op RSZ Q1 & Q2 2023

Het begrotingsakkoord voorziet een korting op patronale bijdragen voor het eerste en tweede kwartaal van 2023. Voor het derde en vierde kwartaal zou er een uitstel van betaling mogelijk zijn, echter is er voor kwartaal 3 & 4 nog geen definitieve regeling goedgekeurd.

De maatregel op de loonkosten zou ongeveer een korting van 1,77% op het brutoloon betekenen. Dit is een berekening op de “netto” patronale bijdrage. Wanneer we dit finaal bekijken komt dit overeen met een korting van 7,07% op de patronale bijdrage van 25% die op het brutoloon van uw werknemers betaald moeten worden. De andere RSZ-kortingen zoals bv.: doelgroepverminderingen komen eerst in mindering.

Dit geldt voor alle sectoren en staat los van de loonindexeringen in 2023.

Een recente wet voorziet ook dat de betalingstermijn voor bedrijfsvoorheffing met 2 maanden verlengd kan worden zonder verhogingen. U hoeft hierbij niet aan te tonen dat er een impact is van de energiecrisis.

Wanneer u voor uw RSZ-bijdragen betalingsuitstel wil moet u een bijzonder minnelijk afbetalingsplan aanvragen indien er impact is van de energiecrisis. Dit verloopt niet automatisch.

Meer vragen omtrent de tijdelijke korting of betalingstermijnen? Neem gerust contact met ons op!

Berekening loonbrieven
Gepubliceerd op: 29 november 2022

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Berekening loonbrieven

Berekening loonbrieven

Opstartbegeleiding werkgever

Opstartbegeleiding werkgever

Sociaal juridisch advies

Sociaal juridisch advies

Contact

Algemene gegevens

E-mail: info@assistenza.be
Tel: 03 369 76 36

BE0761.496.718.

Kwikaard 86
2980 Zoersel