Nieuws

Nieuws

Werknemer in quarantaine: en zijn werk dan?

Uw werknemer moet in quarantaine. In het bijzondere-machtenbesluit nr. 37 staan de verplichtingen van de werknemer en wat er met zijn arbeidsovereenkomst gebeurt.

De werknemer die wel arbeidsgeschikt is, maar niet in staat is om zijn werk uit te voeren omdat hij in quarantaine is geplaatst, moet u onmiddellijk op de hoogte brengen. Hij moet u ook een getuigschrift van quarantaine kunnen voorleggen. De behandelende geneesheer levert dit getuigschrift af aan de werknemer.

De arbeidsovereenkomst van de werknemer die zijn werk niet kan uitvoeren door quarantaine, wordt geschorst wegens overmacht. Hij kan aanspraak maken op werkloosheidsuitkeringen wegens overmacht omwille van corona.

RVA verduidelijkt dat de werknemer tijdelijk werkloos kan worden gesteld voor de duurtijd op het getuigschrift. Staat er geen einddatum vermeld op het getuigschrift, dan wordt de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht geaccepteerd voor maximum 14 dagen.

U mag het werk van uw werknemer die op tijdelijke werkloosheid staat, niet uitbesteden aan derden of studenten! Echter het bijzondere-machtenbesluit nr. 37 bepaalt uitdrukkelijk dat wanneer de arbeidsovereenkomst werd geschorst door quarantaine, u het werk van die werknemer wel mag uitbesteden aan derden of mag laten uitvoeren door studenten.

een vrouw die een boek aan het lezen is in de zetel
Gepubliceerd op: 20 juli 2020

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen?

Berekening loonbrieven

Berekening loonbrieven

Opstartbegeleiding werkgever

Opstartbegeleiding werkgever

Sociaal juridisch advies

Sociaal juridisch advies

Contact

Algemene gegevens

E-mail: info@assistenza.be
Tel: 03 369 76 36

BE0761.496.718.

Kwikaard 86
2980 Zoersel